Valentín patrí zaľúbeným

002-01_pic

Sviatok sv. Valentína 💘 - všeobecne známi ako Deň zaľúbených 💞, každoročne pripadá na 14. februára. Zaľúbenci 👩‍❤️‍👨 si vo sviatok náklonnosti a lásky tradične dávajú milé menšie aj väčšie darčeky 🎁, šperky 💍, kvety 💐, cukrovinky 🍬 a rôzne drobnosti 💝 zväčša s motívom alebo v tvare srdiečka 💕, ktoré symbolizuje ich lásku 🥰. Obľúbené sú aj rôzne pozdravy a vyznania lásky 💌 tzv. Valentínky.

Odkiaľ sa tu vzal?

Pátranie po zvykoch a tradíciách s globálnym presahom nikdy nie je nuda, každý si chce uchmatnúť to svoje, preto jedná verzia nikdy nestačí 😍

Dvaja Angličania Alban Butler a Francis Douce, ktorí sa v 18 storočí venovali výskumu kresťanských svätcov tvrdia, že pre zistenie identity vzniku sviatku Svätého Valentína nie je dostatok podkladov. Deň svätého Valentína 💘 je podľa nich pravdepodobne odvodený od pohanského sviatku Lupercalia 😈, ktorý sa slávil v starovekom Ríme.

Podľa zrejme najznámejšej legendy Deň svätého Valentína 💘 máme vďaka kňazovi Valentínovi, ktorý napriek zákazu Claudiusa II. - vládcu vtedajšieho Ríma, tajne oddával 💒 mladé zamilované páry 👰🤵. Rímsky panovník svojho času zakázal svojim vojakom, ženiť sa, nemohli sa dokonca ani zasnúbiť. Obával sa, že ženatý alebo zasnúbený vojak by uprednostnil svoju lásku pred vojnovým ťažením. Kňaz Valentín bol za svoj vzdor zatknutý a neskôr, práve14. februára popravený.

Alban Butler a Francis Douce si myslia, že sviatok Lupercalia následne splynul s oslavami mučeníctva Svätého Valentína do romantického sviatku pre zaľúbené páry 💘.

Alebo sa vzal úplne inde?

Súčasní akademici venujúci sa tejto téme však s týmto vysvetlením nesúhlasia. Proti sú hneď viacerí, profesor Jack B. Oruch z Kansanskej univerzity, Henry Ansgar Kelly z Kalifornskej univerzity, alebo docent Michael Matthew Kaylor z Masarykovej univerzity. Uvádzajú, že veľa „pôvodných“ legiend o Svätom Valentínovi 💘 vzniklo v 14. storočí v Anglicku až potom, čo Geoffrey Chaucer začal spájať 14. február s romantikou a láskou 😍.

Láska potrebuje lásku

Tvojej láske je vlastne pôvod Valentína 💘 ukradnutý, prejav tvojej náklonnosti už nie! Nezabudni preto na milý darček 💝, kvety 💐, alebo Valentínku 💌. Láska musí byť živená pozornosťou a vyznaniami 💋, bez ktorých sa vášeň a zdravá posadnutosť zmení len na istú formu vzájomnej akceptácie, len tak zo zvyku.

Zmyselnosť je korením lásky

Náklonnosť svojej láske 💘 môžeš s iBielizen.sk posunúť o level vyššie 📈 so zmyselnými dámskymi setmi 👙 od Lormar, LeilieveGatta, alebo Eldar. Štýlová spodná bielizeň, predovšetkým v zmyselnom prevedení alebo so srdiečkovým 💕a iným valentínskym motívom, patrí k obľúbeným pozornostiam zaľúbených párov 👩‍❤️‍👨 v tento deň.

A čo je na nich naj...? On môže darovať zmyselný kúsok jej. Rovnako aj ona si ho môže kúpiť pre neho 😘

Pozor, sú limitované

Cesta k zmyselnému romantickému Valentínovi 💘 sa začína na iBielizen.sk, kde nájdeš aj tieto exkluzívne kúsky limitovaných kolekcií dámskej spodnej bielizne 👙 

(pre detailnejšie zobrazenie kliknite na obrázok)

Limitované kolekcie spodnej bielizne 👙 sú dostupné len do vypredania našich skladových zásob. Ich ďalšie naskladnenie nie je možné. Nedovoľte preto, aby práve ten váš kúsok niekto kúpil 🛒 pred vami! Ich aktuálnu dostupnosť si radšej preverte 👀 hneď teraz. A nezabudnite sa tiež pozrieť na pančuchy s otvoreným klinom a body-pančuchy od zn. Gatta.

Len pre zaľúbených

Želáme vám krásneho Valentína 💘, zaľúbený romantický večer, vzájomnú náklonnosť 👩‍❤️‍👨 a vášeň 💋 počas celého roka, lásku vašej lásky a vašej láske lásku 😘 opätovanú. A aby tento Valentín 💘 bol aspoň tak krásny a nezabudnuteľný, ako bol ten posledný.

 

Tak do zamilovania 😍

Váš tím iBielizen.sk

/* články z blogu na titulnej strane*/